sâmbătă, 17 septembrie 2011

Adevaratele bijuterii ale printesei.


Era o data mai de mult ,o printesa mica si foarte frumoasa , care traia impreuna cu parintii ei , regele si regina. Ei locuiau impreuna intr-un palat minunat.

Micuta printesa era foarte fericita .Ea avea o comoara intr-o caseta , in care pastra niste bijuterii stralucitoare de iti luau ochii nu altceva. Erau acolo nenumarate lantisoare , bratari si inele care sclipeau , reflectand toate culorile curcubeului. Toate bijuteriile erau din aur si argint , foarte mestesugit alcatuite. Trebuie sa stim ca micuta printesa tinea intr-un mod cu totul special la caseta cu bijuterii , pentru ca erau numai ale ei si nimeni nu mai avea una la fel. De aceea , oriunde mergea , ea isi lua neaparat si caseta cu bijuterii.

Intr-o zi insa , nu se stie cine , a ascuns caseta printesei. Biata printesa se simtea foarte nenorocita pentru ca-i disparuse caseta si nu stia cum ar putea face sa o primeasca inapoi. Era atat de dezamagita si
suparata , incat a incetat sa mai rada , sa se intalneasca si sa se joace cu prietenii ei. Statea tot timpul posomorata si inchisa in camera. Cu un cuvant ,printesa sa schimbat de tot. Mama ei regina , a intrebat-o ce sa intamplat , dar ea nu stia cum sa-i explice ca cineva i-a ascuns caseta cu comoara.
Intr-o noapte , in timp ce plangea disperata in camera ei , i-a aparut in fata ochilor zana ursitoare care a intrebat-o : " Ce ti sa intamplat , mica printesa ?"
" Cineva mi-a ascuns bijuteriile " a suspinat printesa cea mica.
" Nu stiu deloc cum sa fac sa le gasesc".
Auzind aceasta , ursitoarea a zambit si a facut peste printesa un semn magic cu bagheta ei fermecata ,zicand:
" Ceea ce vrei tu sa gasesti , se afla chiar in tine insati.
Priveste cu atentie inauntrul tau si vei gasi adevaratele bijuterii la care trebuie sa tii. Multi nu isi dau seama ca au aceasta putere de a se privi pe dinauntru. Ei nu se uita niciodata inauntrul sufletului lor , asa ca nu se cunosc si nu stiu ce calitati au , calitatii care sunt mai pretioase decat orice bijuterie. Daca tii la propria ta fiinta , cu toate calitatile pe care le ai , vei avea puterea
sa te vezi cu ochii mintii tale.
Semnul magic pe care l-am facut asupra ta te va ajuta sa descoperi acest lucru".
Zana si-a luat ramas bun si a disparut deodata , tot asa cum aparuse.
In chip minunat , exact dupa prevederile zanei ursitoare , mica printesa a descoperit cum sa se uite cu ochii mintii inauntrul propriului ei suflet si sa descopere acolo o comoara de un cu totul altfel decat bijuteriile din caseta. Din ziua aceea , a parasit camera in care inchisese cand era suparata , si i-a cautat pe ceilalti copii , carora sa le daruiasca pretenia ei. Din acel moment , plina de fericire ca si-a recuperat adevarata comoara , mica printesa nu a mai permis nimanui sa io fure din suflet , iar toti ceilalti o iubeau foarte mult pentru bunatatea ei.