marți, 5 aprilie 2011

Iepurica Richi invata sa spuna "NU"


Intr-o padure minunat de frumoasa traia odata iepurica Richi impreuna cu parintii ei. Era o iepurica tare draguta si cat era ziua de lunga topaia pe langa mama ei si se simtea foarte fericita. Intr-o zi mama ei ia spus : " Eu trebuie sa ma duc pana la marginea padurii sa vad daca gasesc ceva trifoi pentru cina. Tu ramai aici pentru ca ma intorc imediat."
Se stie ca iepurii se dau in vant dupa trifoi , asa ca , desi iepuricai Richi nu-i placea ca mama pleca , nu voia nici sa ramana flamanda. Si-a luat ramas bun de la iepuroaica si sa uitat dupa ea cum pleca spre marginea padurii.
La inceput iepurica se simtea destul de bine de una singura , dar asa cum vine ghinionul de obicei , iata ca sa intamplat sa treaca pe acolo un vulpoi mare si rau.
El a inceput sa-i spuna lui iepurica Richi sa faca anumite lucruri pe care ea nu voia sa le faca. Biata iepurica era tare incurcata pentru ca ea totdeauna obisnuia sa asculte si sa faca ceea ce ii cereau adultii sa faca. Dar de aceasta data simtea ca nu trebuie deloc sa faca ceea ce ii cerea vulpoiul. In plus isi aducea aminte foarte bine ca mama ei ii spunea adesea ca este o iepurica tare isteata si desteapta.
Deodata si-a dat seama ce anume sa-i spuna vulpoiului celui rau.
Asa ca a inceput sa strige cat se putea de tare:
"NU! NU! OPRESTE-TE!'' cu cat striga mai tare , cu atat glasul ei devenea tot mai puternic.
Asa ca striga mai departe: "NU VREAU ! STAI ! NU FACE ASTA ! OPRESTE-TE!"
Vulpoiul cel rau se rastea la iepurica si incerca sa fie aspru si sa o forteze sa faca ce voia el , dar iepurica nu voia deloc si striga intruna. Desi ii era teribil de frica , striga si iar striga " NU! NU! NU! " cat putea de tare.
Intr-un tarziu , vazand ca nu reuseste nimic , vulpoiul cel mare si rau a plecat. Iepurica Richi era inca foarte inspaimantata , dar parca acum se simtea altfel. Ea a facut descoperirea ca desi era mult mai mica in comparatie cu vulpoiul , era totusi puternica in cu totul alt fel decat el. Cand mamica ei sa intors acasa , iepurica ia povestit tot ce sa intamplat. Mama ei a fost foarte multumita pentru ca iepurica ia spus absolut tot ce sa intamplat si a imbratisat-o din toate puterile. Cand s-au dus la culcare mama ei inca mai zambea fericita ca iepurica Richi era la fel de desteapta ca si vulpoiul cel mare dar rau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu