miercuri, 6 aprilie 2011

Vitelusul si pietrele din rau.


O data demult , era un vitelus care traia impreuna cu mama lui intr-o lunca larga , verde si foarte frumoasa pe malul unei ape. Mai traiau acolo o multime de alti vecini, vaci , cai mari dar nu mai erau deloc alti vitei. Asa ca , micul vitelus putea sa fuga si sa se joace numai cu mama sa. Totusi , desi o iubea foarte mult , se simtea teribil de singur si era trist pentru ca nu mai erau in vecini alti vitei de vrasta lui cu care ar fi dorit grozav sa se joace. Se stie ce bine se simt impreuna vitelusii cand se pot imprieteni cu cei de o varsta cu ei. Asa ca vitelusul nostru simtea permanent cu lui ii lipseste ceva.
Intr-o zi , cand parca era mai trist ca niciodata , vitelusul sa asezat langa trunchiul unui copac si a inceput sa motaie si sa viseze.
In vis se facea ca era intr-o vale nu prea mare pe marginea unui rau. Pe malul celalalt putea sa vada o turma intreaga de vitei si viteluse care fugeau si se zbenguiau distrandu-se de minune. Parca totii erau de varsta lui si doreau foarte mult sa-l intalneasca si sa-l cunoasca. Il tot strigau sa vina sa se joace cu ei , dar vitelusul nostru nu isi dadea seama cum ar putea trece raul ca sa ajunga la ei. Nici nu stia daca va fi vrodata in stare el , cel obisnuit cu singuratatea , sa se joace cu alti vitei. Asa ca a ramas privind lung spre rau. Cum se tot uita el asa , a vazut deodata ceva interesant in apa. Erau pur si simplu niste pietre , care traversau raul - una , doua , trei , patru...Deodata vitelusului ii veni o idee. Ce ar fi sa treaca pe malul celalalt calcand cu grija pe fiecare piatra , PAS CU PAS pana pe malul celalalt. Si chiar asa a si facut.
Ne putem inchipui ce bine sa distrat apoi sarind si fugind impreuna cu ceilalti vitei prin lunca verde...
Spre seara , sa intors si a trecut din nou raul , calcand cu atentie pe pietre inapoi.
Deodata visul vitelusului lua sfarsit , iar el se trezi tot acolo , stand asezat langa mama lui. Numai ca de data asta , vitelusul se ridica repede in picioare si exact asa cum facuse in vis , privi spre malul celalat al apei. Descoperi cu mare incantare ca acolo se jucau intradevar cativa vitei veseli.
De data aceasta insa vitelusul nostru stia ce sa faca sa ajunga la ei. Si asa a si facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu