joi, 15 decembrie 2011

Extraterestrul

Undeva , departe de aici traia un extraterestru. Toata lumea stie ca sa fii extraterestru inseamna ca esti complet diferit de ceilalti , ca si cum ai fi de pe o alta planeta si nu ai avea nimic in comun cu cei din jurul tau. Arati cu totul altfel , si pari atat de ciudat incat ceilalti cred ca ar fi mai bine sa pleci de unde ai venit.
Extraterestrul nostru avea si el aceleasi probleme. De exemplu cand se plimba pe strda , lumea se uita la el si zicea : " Hei , ia priviti un extraterestru!" Apoi o luau la fuga pentru ca banuiau ca este rau si afurisit. Cand a incercat sa-si faca prieteni , ceilalti s-au uitat la el fara nici o incredere , de parca el ar fi avut niste puteri supranaturale cu care sa le faca rau. Nu reusea deloc sa se apropie de nimeni. Absolut nimeni nu-i dadea nici o ocazie , ferindu-se de el. Nu mai avea habar cum sa faca sa ajunga intr-un loc unde sa inceteze sa mai fie considerat extraterestru. Era foarte singur si amarat pentru ca nu mai cunostea alti extraterestrii cu care s-ar fi putut imprieteni.
Adesea mergea la o biblioteca mare , pentru ca i se spusese ca acolo ar mai putea afla unde se gasesc alti extraterestrii. Numai ca spre necazul lui , niciodata nu gasea nici o informatie despre asa ceva. "Oare de unde am venit si ce mi s-a intamplat ca am ajuns aici? Pentru ce sunt altfel decat altii?" Si se mai intreba ce ar putea face el pentru ca ceilalti sa-l primeasca printre ei? Extraterestrul era de-a dreptul obsedat de aceste intrebari si se simtea cu totul nefericit. Nu se mai straduia sa se poarte altfel ca sa-si faca prieteni. Toti il respingeau mereu si-i faceau zilele amare pentru ca arata si se comporta atat de diferit de ei.
Intr-o zi , in timp ce se afla la biblioteca , a dat intamplator peste o carte de magie , care cuprindea tot felul de descantece , formule secrete si vrajitorii. Cartea statuse pe un raft dosnic si nimeni no mai deschisese poate de ani de zile. Extraterestrul nostru a imprumutat cartea si a luat-o acasa , unde a inceput sa o citeasca. De neinchipuit , dar cartea continea formule magice care te puteau transforma din ceva in altceva , sau sa dispari dintr-un loc si sa apari in altul. Citind-o cu atentie , extraterestrul sa hotara ca daca mai vrea sa ramana pe pamant si sa fie fericit , ar trebui sa inceteze sa mai fie un extraterestru. Pentru ca sa reuseasca acest lucru , era absolut necesar sa se schimbe si pe dinauntru si pe dinafara. Nu avea altceva de ales daca dorea sa fie si el fericit.
In Cartea de magie extraterestrul a gasit o reteta miraculoasa , care spera sa i se potriveasca. Ca sa o pregateasca ii trebuiau tot felul de lucruri stranii. De exemplu: Scoici in forma de omida , trifoi cu patru foi , 3-4 fire din mustata unui lup , oua de broasca raioasa , si altele , pentru care avea nevoie de ceva timp ca sa le gaseasca. Numai ca isi pusese in gand cu tot dinadinsul sa incerce , asa incat sa straduit sa-si faca rost cat mai repede de tot ce-i trebuia si a petrecut toata noaptea amestecandu-le ca sa prepare licoarea fermecata. A amestecat , a tot amestecat si cu toate ca avea miros ingrozitor sa hotarat sa o bea. Si ce sa vezi!? Minune! Deindata ce a inghitit licoarea , o schimbare de necrezut sa petrecut in tot corpul sau , iar el a inceput sa se simta ca orice fiinta omeneasca obisnuita! Banuitor , a cautat o oglinda si s-a uitat in ea. Intr-adevar nu mai era extraterestru delocc! In sfarsit aflase formula de a se preschimba din extraterestru intr-un om obinuit , ba chiar ii placea noul sau chip. Plin de nerabdare se repezi afara si incepu sa se plimbe pe strada. Cand cineva il saluta , el raspundea politicos " Buna ziua". La drept vorbind nu era deloc obisnuit ca ceilalti sa fie prietenosi cu el. Simtea o bucurie nemasurata.
Mai tarziu sa dus intr-un parc , s-a asezat pe o banca si a inceput sa vorbeasca plin de atentie si voiosie cu cei ce treceau pe acolo. A descoperit cu surprindere ca era cu totul altfel si in sufletul sau , in interior. Acum ii veneau foarte usor in minte cuvintele pe care trebuia sa le rosteasca , pentru ca sa-si arate simpatia si dorinta de a se impreteni. Stia ce sa vorbeasca si cum sa vorbeasca. In sinea lui si-a dat seama ca se schimbase cu adevarat intr-o finta omeneasca si-i placea de el insusi asa cum se schimbase! Se simtea foarte bine si era mandru de el pentru ca a reusit sa gaseasca formula prin care sa se preschimbe dintr-un extraterestru intr-o fiinta omeneasca si mai ales pentru ca a iesit atat de repede in lume si a putut atat de bine sa se descurce cu noul sau dea fi.
Din acea zi , a descoperit ca se simtea din ce in ce mai bine, ca era o adeavarata fiinta omeneasca , din ce in ce mai amabila si mai aproapiata de ceilalti. Cu fiecare moment care trecea , viata lui era tot mai placuta. Toata supararea si chiar disperarea lui s-au terminat definitiv. Nici macar cu o jumatate de gand nu mai dorea sa fie extraterestru. Cat despre formula , secreta , a pastrat-o de atunci cu multa grija , pusa intr-un loc bine stiut , pentru ca sa o poata imprumuta oricui s-ar intampla sa se simta , asa cum se simtise el mai demult , estraterestru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu